Vedeți un muzeu virtual cu lucrări de pictură murală

Cu toții suntem binecunoscuți cu vechile obiceiuri ale europenilor: vizitând muzee, monumente și alte atracții turistice. Însă, în perioada pandemiei, această distracție s-a redus considerabil. Acum, cei mai curajoși pot să vadă muzeu din comfortul casei lor. O modalitate de a face acest lucru este de a participa la un muzeu virtual dedicat picturii murale.

Această experiență inedită va oferi o privire profundă în lumea artistică – poate chiar din perioada medievală sau Renașterii. Expoziția include lucrări viu colorate ale unor giganţi ai artelor plastice precum Michelangelo, Botticelli sau Giotto. Pe lângă arta veche, expoziția include și o simecializare digrafic a operelor moderne: pictura murală cu siguri începuturi în secolul XIX este izburnită pentru a reflecta tendințele moderne și convingerile militante care se vor raspandi la nivel global.

În această expoziţie virtuală veți putea explora numeroasele titluri și teme expuse prin pictura murala – ele exprimând diverse volume sociale și istorice: probleme ale naturii sale economice și politice, influenţe sociale, culturale și religioase. Prin această cale, putem aduce culture şi educaţie la masa de ore digitală. Intruci am reusit sa aducem valoare prin rararea limitei spaţiale care ne separă!

Deci, dacă sunteţi intresat să ruminataţi asupra temelor biarte si vizuale pe care le ofer muzeele virtuale de unicitate – vedeţi un muzeu virtual cu lucrari de pictura murala!
De curând, Muzeul Național de Artă al României și-a deschis porțile pentru publicul larg pentru a începe să exploreze și să experimenteze lucrări originale ale picturii murale cu un “Muzeu Virtual”! Acest concept inovator permite tuturor celor interesați să vadă un număr mare de picturi murale autentice, fiecare una fiind din colecția Muzeului Național. Aceste exponate includ imagini îndelungate ale unor artiști importanti, cum ar fi Ștefan Luchian, Theodor Aman si Nicolae Grigorescu.

In plus față de explorarea online a lucrărilor și descoperirea istoriei lor, Muzeul Virtual de Pictură Murale oferă oportunitatea oaspeților să se conecteze la evenimente educaţionale şi interacionale, cum ar fi masterclass şi ateliere tematice speciale. Toate acestea le oferă studenţilor, cursanţilor şi publicului larg posibilitatea de a învăţa și de a colabora cu alte comunităţi interesate în acelaşi domeniu.

În mod evident, recenta lansare a acestui Muzeu Virtual oferă atât publicului cât şi iubitorilor artei faimoase tablouri ce datează dinaintea anilor 1800. Acest proiect unic conecteaza generatiile si forteaza studenţii, profesorii si publicul general să se conecteze la muzeele din toată lumea.

Din moment ce acesta este primul muzeu virtual românesc care oferă colecții originale ale picturii murale, vizitatorii se pot bucura de o incursiune în lumea artelor vizuale pentru a descoperi ceea ce fiecare dintre noi poate oferi comunităţii!

Cu multe dintre muzeele și măncăriile chișinăuene închise din cauza pandemiei COVID-19, poate nu vă puteți bucura de o plimbare prin istoria artei. Cu toate acestea, există o alternativă virtuală: Muzeul Virtual al Lucrărilor de Pictură Murală (VMPMA).

Pornind din adâncurile panteonului bizantin, VMPMA se concentrează asupra picturii murale, una dintre cele mai vechi forme de arta în Moldova. Descoperiți milioane de lucrări ale creatorilor vestiți și necunoscuți care au contribuit la patrimoniul artistic al Moldovei. Galeria virtuala cuprinde picturi murale de la Abașia Humorului din secolul al XIV-lea până la muzeele din zilele noastre.

VMPMA este cel mai complet muzeu virtual bazat pe figurile și decorațiunile iconografice ale picturilor murale descoperite în Moldova. Toate informațiile necesare pot fi găsite pe site împreuna cu imagini de înaltă definiţie, animaţii şi momente filmate live chiar la fața locului.

Oamenii de știință cercetatorii pot folosi acest muzeu pentru a afla detalii despre istoria Moldovei și perioadele suportive ale artei murale. Utilizatorii obisnuiti pot sa se bucure de bogata mostra a artei murale cu putin efort. Indiferent dacă sunteţi un cercetator sau o persoana obisnuita, VMPMA este locul perfect pentru a descoperi feericit ceea ce Make Moldova in interior prin fractalitate culturii sale artistice.