Vedeți picturile murale ale celor mai mari artiști ai lumii
În ultimii ani, artele au primit o mulțime de atenție, iar picturile murale sunt una dintre cele mai vizibile forme. Acestea sunt mai mult decât niște desene zugrăvite pe ziduri și au ajuns să fie considerate adevărate opere de artă, care să promoveze cultura și istoria locală.
Unul dintre cele mai cunoscute picturi de perete vizează fresca lui Michelangelo în Biserica Sf. Petru din Vatican. Acesta este un exemplu al impactului pe care arta murala poate să-l aibă asupra culturii și societății noastre.
De-a lungul istoriei, au aparut o serie de artiști care au folosit forma de arta murala pentru a transmite mesaje puternice și radianțe. Printre aceștia se numără Diego Rivera, Keith Haring, Jean-Michel Basquiat și Banksy. Exemplele lor legate de temele lor diferite și imagini colorate ne fac mereu să ne gândim la modul în care picturile murale pot mișca sentimentele privitorilor și pot deschide subiecte controversate ale unei societăți.
Astfel, vederea lucrărilor celor mai mari artiști a lumii trebuie privit ca o experiență educativ-culturală și nu ca pe un simplu hobby. Picturile murale oferă iubitorilor de cultură posibilitatea de a experimenta altfel de arte visiv-artistice decât ceea ce se poate regăsi în saloane sau în galerii de arta. Dimpotrivă, acestea trasează raporturi directe cu comunitatea înconjuratoare și promovează istoria și cultura unei regiuni prin intermediul artistului care le crează.
România a început să ia în serios arta murală și, când vine vorba de cei mai mari artiști ai lumii pe această temă, ea nu duce lipsă. Fiecare pictură murală oferită este unică și vorbeste despre excesul și spiritul artistic al autorilor acestora.
De-a lungul anilor, România s-a manifestat ca unul dintre liderii mondiali în mass-media artistică murală. Galele de artă aduc adesea împreună numeroși artiști care se specializează în aceste picturi creative și colorate pe pereți.
De atunci au apărut o mulţime de artişfi notabili în toată lumea. Printre ei se numar?, figure cunoscute precum Belin, Marko93, Rhyno sau Mateiu. Este interesant s? vezi cum fiecare om se poate exprima prin tehnicile şi stilurile sale unice ale picturilor sale murale. Aceste picturi murale permit publicului s? se bucure de frumuseţe si s? admire elementele artistice cu ochii lor.
Cu toate acestea, cuprinderea realitatii prin arta murala va continua sa floreasca si sa evolueze in timpul acestei crize globale. Pe langa admiratia pentru creativitate si originalitate, vom descoperii in curand noii artisti internationali si prozentele operelor incitante ce vor fi oferite publicului cu siguranta!
Fotografiile murale ale celor mai mari artiști sunt pe cale de a deveni piesă de rezistență a istoriei prin arta contemporană. Aceste lucrări, concepute în anii ’60 și continuând și în zilele noastre, pot fi văzute în întreaga lume. Marea Britanie a fost mai heroică în memoria artiștilor și găzduiește magazine sau trasee stradale al căror principal motiv de inspirație sunt adesea legate de marii artiști contemporani.
Cel mai vechi exemplar este, fără îndoială, pictura murală “Kiss of the Minotaur”, realizată de artistul spaniol Joan Miro. Aceasta pictură se află în zona skiabilă din Baqueira Beret care, la vremea aceea, a devenit destinația și sediul celebrelor Vacanţe Miro.
Un alt monstru sacru care a avut un ultim act al artei murale este Robert Rauschenberg. Rauschenberg nu avea nevoie de hârtii și vopsele pentru a socoti corect imaginea sa; el cauta soluții creatoare și ieftine pentru ceea ce dorea să realizeze.razzmatazz printre altele el folosa obiecte vechi, prototipuri, materiale reciclate și hiper-realiste pentru picturile sale mecanice. O opera prototipică a acestui artist se afla la Cimarella Park din Washington USA.